Timp personal zilnic? 15 practici la îndemână pentru mame

Nu ai timp personal zilnic? Ești mamă și ai senzația că doar supraviețuiești? Știm că timpul dedicat nouă pare să fie tot mai rar după ce am devenit mame, dar este esențial să-ți faci timp pentru tine, timp pentru pasiunile tale, timp să dormi și timp să faci sport.

Fiecare mamă se gândește la altceva când se vorbește despre timp personal, și-ți răspunde pe repede înainte, poate chiar cu o oarecare mândrie, unele, sau cu tristețe, altele, că nu are timp personal. Toate suntem ocupate cel mai probabil cu un job de opt ore/zi, copii, activitățile casnice care parcă nu se termină niciodată, etc. Pe care de altfel, le fac și eu, dar și tu!

Însă, prin simplul fapt că ai conștientizat cât de valoros este timpul personal și ai început să reintroduci cu pași mici în viața ta lucrurile care-ți produc bucurie, de care recunoști că îți era dor, dar acum le transformi în dorințe îndeplinite, te aduc mai aproape în a găsi plăcere în tot ceea ce faci pentru tine.

Iată ce înseamnă pentru mine timp personal – 10 practici la îndemână pe care le poți aplica și tu pentru tine:

#1 Citește zilnic câteva pagini dintr-o carte, în special ceva care îți va umple sufletul, ca o conversație cu un prieten vechi.

#2 Urcă-te dimineața în patul copiilor pentru momente de răsfăț! Te va energiza și vei râde molipsitor. Benefică pentru ambele părți, este o modalitate prin care împarți timpul personal cu copiii. Frumos, așa-i?

#3 Inspiră adânc când ieși din casă. Fii prezentă în viața ta! Simte cum miroase aerul proaspăt dimineața în loc să te grăbești spre o nouă zi!

#4 Fă-ți un ceai cu aroma preferată. Ține cana cu ceai fierbinte cu ambele mâini în timp ce privești pe geam!

#5 Ieși la o plimbare singură, petrece câteva minute focusându-te pe o singură senzație, fie adierea vântului pe față sau modul în care pașii tăi se conectează cu pământul.

#6 Mergi la întâlniri/conferințe/ateliere/cursuri organizate pe teme care-ți stârnesc interesul! Alege ceva nou, poate fi chiar pentru dezvoltarea ta personală! Ca un cadou pentru tine!

#7 Sună o prietenă veche, cu care nu te-ai mai auzit demult și stați la povești! Se cheamă timp personal pentru depănat amintiri!

#8 Rezolvă puzzle și savurează cafeaua preferată. Amenajează minimalist un loc la geam pe care pui o planșă albă. Este un început facil pentru dezvoltarea unei noi pasiuni, care te va ajuta să faci rost de timp personal. Eu am început prin iarnă cu un puzzle de 500 de piese, iar următoarele două, pe care deja le-am finalizat sunt de 1000 de piese fiecare. Nu ești condiționată de timp, iar bucuria cu care vei așeza, poate chiar zilnic, piesa potrivită pe planșa ta reprezintă timp personal de calitate!

#9 Fă o baie fierbinte, în loc de un duș pe grabă! Închide cu cheia ușa de la baie pentru o intimitate fără griji din partea celor mici! O poți face specială dacă aprinzi o lumânare parfumată sau îți pui muzica preferată în surdină.

#10 Ieși cu mașina la o plimbare prin oraș. Condu cu geamul deschis și ascultă tare muzica preferată. NU vrei să-ți auzi gândurile. Încearcă totuși să nu accelerezi la maximum pedala de accelerație.

Vrei și mai mult? Uite încă 5 modalități simple

#11 Scrie despre lucrurile care îți aduc bucurie! Dacă încă mai cochetezi cu ideea de a-ți face blog (dar știm că din diverse motive îți lipsește curajul) este esențial să faci doar primul pas.

#12 Lasă copilul în grija tatălui/bonei/bunicilor și mergi măcar o dată pe lună, dacă nu reușești mai des, la un concert sau într-un rooftop pentru un pahar de vin cu cea mai bună prietenă. Cel mai important aspect – nu sta cu ochii pe ceas.

#13shopping online. Vei beneficia te timp personal prin eliminarea statului la coada de marcat sau la cabina de probă. Ai avantajul că poți plasa comenzile la orice oră îți dorești, fără să fi condiționată de orarul de funcționare al magazinelor. Mai mult, ai câștigat timp personal pe care îl poți folosi punând în practică una dintre activitățile despre care ți-am spus mai sus.

#14 Practică Yoga. Yoga înseamnă mai mult decât acele posturi fizice (denumite asane), ci, mai degrabă atingerea echilibrului interior, o stare de bine şi eliberarea de frici, temeri sau gânduri. Devii, în timp, mai responsabilă pentru VIAȚA pe care ţi-o creezi singură. Când vei începe serios să practici, vei vedea că te vei ține departe de obiceiurile negative.

#15 Pictează pe piatră o mandala. De piatră să fii și nu poți să nu încerci măcar o dată acest stil de pictură. Fiind o activitate deloc complicată, poate reprezenta încă o modalitate inedită de a petrece timp personal într-o zi de weekend.

Încearcă să găsești plăcere în tot ceea ce faci și vei vedea că cea mai mare parte a timpului se transformă în timp personal.

Construiește în timp imaginea ta despre cum vrei să trăiești frumos și nu trișa!

 

Lista mea rămâne deschisă! Nu ezita să-mi lași părerea ta, printr-un comentariu, mai jos!

timp personal

Sursă imagine: Kaboompics

About

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *