Jocuri în aer liber potrivite pentru băieți preșcolari – 24 de idei simple

24 de jocuri în aer liber potrivite pentru băieți care te ajută să transformi repede grădina ta sau chiar un spațiu verde din apropierea blocului în care locuiești într-un loc de joacă plin de bună dispoziție și fețe zâmbitoare! 

Pentru că deja este cald și ne place să petrecem în aer liber foarte mult timp și numaidecât urmează mini vacanța de Rusalii, ca să nu mai zic că vacanța de vară a copiilor aproape că ne bate la ușă, am încercat, prin acest articol, să vă ofer câteva dintre ideile noastre de activități și jocuri în aer liber.

Robert se apropie de vârsta de 5 ani și poate chiar vă inspirați din modalitățile noastre accesibile de a petrece timpul de joacă, făcând jocuri și activități simple, dar care ne oferă multe momente de conectare în familie.

Sunt jocuri în aer liber de mișcare sau pur și simplu de amuzament, de perspicacitate și de socializare. Multe dintre ele sunt binecunoscute de toți, dar de cele mai multe ori parcă suntem în pană de idei și mai avem nevoie doar să ne mai aducem aminte cum ne jucam noi prin copilărie când, ce noroc , aveam aproape toată ziua dedicată jocului în aer liber. Nu ne potoleam niciodată cheful de sărit, de cățărat și de alergat.

Jocuri în aer liber potrivite pentru băieți preșcolari:

#1 De-a v-ați ascunselea. Ne jucăm mult. Iar toată iarna ne-am jucat în casă. Este jocul care face parte din rutina zilnică de joacă cu tati.

#2 Ne jucăm în piscină. Bucuria lui Robert atinge cote maxime când intră și unul dintre noi la bălăceală împreună cu el.

#3 Epoca de gheață. Uite cum ne jucăm noi. Facem mici experimente cu gheață. Umplem de seara un balon cu apă și-l punem în congelator. A doua zi, pe terasă, fie pictăm mingea de gheață, fie observăm cum se topește la soare, dar și la umbră. Mai punem la congelator într-o cutie de măsură medie și niște mici dinozauri de plastic. Îi găsești la set prin magazinele de jucării. Distracția începe când încercăm să spargem gheața cu un ciocan de plastic pentru a-i elibera.

#4 Sărim coarda. Până când am cumpărat din magazin am folosit ceva improvizat dintr-un rest de funie mai groasă și săream pe rând.

#5 Șotronul. Îl desenăm împreună pe aleea din fața casei și ne amuzăm sărind pe rând.

#6 Desenăm cu creta colorată pe alei iar de vara trecută a descoperit că-i place să deseneze și pe zidurile casei.

#7 Cine face balonul de săpun cel mai mare? Este un joc care produce o reală încântare pentru toți. Și mari și mici.  Creează bucurie la orice vârstă, așa-i?

#8 Jocul Spune o destinație! Cu păturica pe iarbă stăm întinși pe spate și privim cerul. Iar despre avioanele care trec pe deasupra noastră fiecare spune pe rând o DESTINAȚIE spre care crede că se îndreaptă acel avion. Ocazie bună să mai povestim câte ceva și despre țara respectivă.

#9 Tot pe iarbă stăm și pentru citit povești.

#10 Joaca în lada de nisip. Lui Robert îi place să facă transfer de nisip și mai puțin să construiască castele de nisip. Pe acelea, însă le facem noi, la cerere.

#11 Jucăm X și O cu cretă colorată.

#12 Jocul cu apa. O activitate pe care a descoperit-o mai bine pe când avea doi ani și pe care o preferă maxim și acum. Să nu mai zic cât de mult îi place să ude cu furtunul prin grădină. Mai bine zis cât de mult îi place să se stropească.

#13 Micul grădinar. Pentru că avem și o mică grădină de legume, Robert se implică cu plăcere alături de bunici în îngrijirea legumelor, plantelor și a florilor.

#14 Jucăm diferite jocuri cu cărți.

#15 Construim din Lego.

#16 Joaca cu mingea – FOTBAL (deja face parte din programul zilnic de joacă). Noi folosim momentan o poartă mică de fotbal pe care am cumpărat-o de la Decathlon. Ah, și de două săptămâni este nedespărțit de un tricou roșu de fotbal.

#17 Vânătoarea de comori sau mai bine zis găsește ce am ascuns. În vacanța de Paște, spre exemplu ne-am jucat cu ouă micuțe din polistiren colorate în verde pe care unul dintre noi le ascundea/agăța de diverse obiecte/plante/pomișori prin curte iar celălalt trebuia să le găsească. Apoi se inversează rolurile.

#18 Plimbări cu bicicletele. Toți 3.

#19 Jocul Statuile muzicale. Cum se joacă? Este un joc în care părinții sunt parteneri de joacă excelenți. Folosim telefonul pentru a pune o melodie, timp în care ceilalți dansează, iar în momentul în care se oprește muzica, participanții trebuie să rămână nemișcați până se pornește din nou muzica. Jocul se repetă de câteva ori sau până vine cineva cu o nou idee de activitate.

#20 Diferite jocuri de echilibristică.

#21 Alergare cronometrată printre jaloane. La prima impresie pare a face parte din categoria antrenamentului la fotbal, dar devine repede o activitate amuzantă care stârnește competiția printre participanți.

#22 Plimbare cu roaba.

#23 Jocul Rațele și vânătorii.

#24 Jocul de ȘAH cu bunicul.

Aștept propuneri de joacă, jocuri și activități noi! Lista este deschisă!

jocuri in aer liber

Sursă imagine: kaboompics

About

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *