Care sunt țările pe care le-am vizitat. O idee de joc

București. Ce noroc! Acum e doar înnorat. Vara a fost atipică. Am simțit-o mai mult ca o primăvară târzie. Ploi zilnic. Rapide. Sunt la birou. Privirea-mi trece rapid de la imaginea unui bloc turn pe care îl întrezăresc prin fereastra larg deschisă, peste zgomotul străzii, cele două triunghiuri de ciocolată albă așezate pe o mini bucățică de hârtie și se oprește pe ecranul laptopului la o întrebare. O citesc  rapid. Care sunt țările pe care le-ai vizitat? lansată în Social Media de un blogger de travel din USA.

Ah, interesant!

Am luat rapid pixul în mână și am început să înșir pe o foaie de hârtie lista mea. Un mic sondaj în care trebuia să bifez între intervale prestabilite: sub 10 țări, între 10-40, peste 40, altă cifră. Au ieșit 16. Sunt un pic surprinsă. Nu sunt chiar atât de multe pe cât mi-aș fi dorit. Dar, pentru că până la finalul anului mi-am programat Cipru (ca destinație nouă – AMR…mai puțin de două săptămâni) și din nou Italia, dar de data aceasta Veneția și Verona, uite cum ajung rapid la 17.

Și na, așa după cum e și vorba românului Fă-ți iarna car și vara sanie, mi-am stabilit și prima destinație nouă pentru începutul lui 2019. O să fie cu plajă și soare!

N-am pus pe hârtie, însă, toate orașele, orășelele și insulele pe care le-am vizitat. Acolo e o altă listă, pentru care trebuie să scotocesc ceva mai mult prin sertarele cu amintiri.  Voi face, însă, și asta, la un moment dat. Ca o trecere în revistă! Ca un joc cu amintiri prețioase!

Și dacă tot am înșirat țările pe care le-am vizitat, m-am gândit să asociez pentru fiecare dintre ele primul cuvânt care îmi vine în minte. Fără să stau să mă gândesc. Chiar fără a-mi da posibilitatea să aleg dintre mai multe variante. Ca un JOC în care se ascunde #happy, chiar la îndemână!

Lista nu a ieșit ca un top sau clasament de tipul Ce țară mi-a plăcut cel mai mult? Pentru mine nu există varianta comparațiilor. Spania e mai mișto decât Italia, Germania decât Franța sau Tenerife decât Austria. Exclus!

În fiecare călătorie mi-am găsit imagini capodoperă!

Ah, și nu am făcut niciun fel de prioritizare. Am scris exact așa cum mi-am amintit. La fel te invit și pe tine.

Cum amintirile din călătorii sunt în general doar pozitive, îți poți asigura, și astfel, doza de #happy.

Lista mea:

#România – apartenență

#Italia – wow

#Olanda – canale

#Norvegia – aurora boreală

#Grecia – albastru

#Franța – lavandă

#Belgia – goffre

#Regatul Unit al Marii Britanii  – #Anglia – somptuos

#Regatul Unit al Marii Britanii – #Scoția – verde

#Malta – cavalerie

#Cehia – roșu

#Spania – coridă

#Bulgaria – all inclusiv

#Turcia – caleidoscop

#Austria – vals

#Ungaria – vin

#Germania – zid

Lista ta care este? Tu ce cuvânt asociezi pentru fiecare dintre țările pe care le-ai vizitat până acum? 

About

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *